Laat een baard groeien LAAT HAAR OP JE GEZICHT STAAN!

Het geheim van een mooie baard is re-gel-ma-tig trimmen! Als je je baard niet verzorgt, wordt het snel een warboel.

Knip hem zo om de 2 dagen bij voor de spiegel. Gebruik een elektrische trimmer (liefst een baardtrimmer) en kam: ga rustig over je baard, kan hem zachtjes en trim hem voorzichtig... 5 minuten, meer heb je niet nodig!

Dit regelmatig onderhoud zal het hele verschil maken. En voor nog meer comfort kun je je huid - en je baard - hydrateren door dagelijks een crème aan te brengen.

Weet je zeker dat je het perfect elektrische scheerapparaat of de perfecte trimmer hebt?

Handleiding

Maak je klaar!

 

Voor je begint, moet je ervoor zorgen dat je al de apparatuur hebt die je nodig hebt: je elektrische trimmer - minstens 8 tot 12 uur geladen voor het eerste gebruik - en zijn accessoires, een schaar, een kam, een badhanddoek en een spiegel. Ligt alles klaar? Lees de gebruiksaanwijzing van je trimmer en volg deze tips.

 

Keuze van de opzetkam

De opzetkam, een hulpstuk dat op het mes klemt, wordt gebruikt om de trimlengte te bepalen. Welke moet je kiezen? Als beginnend kapper-barbier neem je best geen risico's - begin met de grootste maat.

Na de eerste kennismaking kun je een andere opzetkam proberen, zodat je geleidelijk je favoriete trimlengte vindt. Er zijn trimmers met verstelbare kammen. Die zijn erg handig om met één knop de trimlengte aan te passen zonder de hulpstukken te moeten wisselen.

Afhankelijk van het model varieert de trimlengte van 3 tot 45 mm voor haartrimmers en van 0,5 tot 25 mm voor baardtrimmers.

 • Grow_a_beard_5min.png
 • Grow_a_beard_as.a.novice_bis.png
 • growbeard_icon1.png

  Instelling

  1

 • growbeard_icon2.png

  Instelling

  2

 • growbeard_icon3.png

  Instelling

  3

 • growbeard_icon4.png

  Instelling

  4

 • growbeard_icon5.png

  Instelling

  5

 • growbeard_icon6.png

  Instelling

  6

 • growbeard_icon7.png

  Instelling

  7

Afhankelijk van het model kun je een waterbestendige of wet & dry trimmer gebruiken in de douche. De basisprincipes zijn dezelfde als voor haar. Precisie, rust en gelijkmatigheid!

Gebruik je elektrische trimmer tegen de richting van je haargroei in. Selecteer een opzetkam die dicht bij de gewenste lengte ligt, en test hem op een onopvallende plaats. Herhaal eventueel met fijnere opzetkammen.

Werk je baard af met een fijn schaartje rond de oren en bakkebaardjes. Stel de opzetkam in op 3 mm voor het beroemde "3-dagen baard"-effect. Als je alle sporen van haar op je lichaam wilt verwijderen, gebruik dan geen opzetkam om dichter bij de huid te kunnen scheren. De meeste waterdichte trimmers kunnen ook voor het lichaam worden gebruikt.

Elektrische haar-baardtrimmers en scheerapparaten vergen een minimum aan onderhoud.

Vergeet niet om de laad-ontlaadcycli van batterijmodellen af te wisselen. Gebruik de kleine borstel om de trimmerkop grondig te reinigen na elk gebruik om te voorkomen dat de trimmer minder goed gaat werken door de ophoping van haar. Smeer na elk gebruik de trimmer met het meegeleverde smeermiddel.

Een baard is goed voor je gezondheid

Volgens een studie van het tijdschrift Radiation Protection Dosymetry, houden baarden 90% - 95% van de uv-stralen van de zon tegen.

Wie had ooit gedacht dat een baard het gezicht kan beschermen tegen zonnebrand en huidveroudering? Maar dat is nog niet alles: snorharen vormen ook een barrière tegen verkoudheden en andere kiemen...

En tot slot houden ze je warm in de winter... Je hebt geen sjaals meer nodig!

De baard is vooral een kwestie van look en stijl, maar we vergeten vaak dat hij ook beschermt tegen bepaalde vormen van externe schade.