Sinds 1909 is Rowenta een bekend merk.
Hieronder vind je de belangrijkste mijlpalen uit de geschiedenis van Rowenta.

Van 1884 tot de jaren '60 De oorsprong van het merk

In 1884 richt Robert Weintraud, een industrieel uit Offenbach, het bedrijf Weintraud & Co GmbH. Het bedrijf produceert kantoorbenodigdheden, rooktoebehoren, verlichting en klokken.

Robert Weintraud Photography

Robert Weintraud

1909

In december 1909 introduceert hij het merk Rowenta, geïnspireerd op zijn naam.

Rowenta  groeit snel dankzij zijn verfijnde ontwerpen en hoogwaardige producten.

verfijnde ontwerpen
en hoogwaardige producten.
Met huishoudelijke apparaten

Met huishoudelijke apparaten met geavanceerde technologie lanceert het merk met succes nieuwe producten.

 • Eerste
  strijkijzers

 • Eerste
  strijkijzers

 • Eerste
  strijkijzers

1949

Lancering van het eerste strijkijzer met thermostaat en keramische verwarmingselementen.

de jaren '60 tot de jaren '00 Focus op innovatie

 • KG-22 cafetiere

  CODENAAM: KG-22

  Meer info

  Rowenta lanceert een product dat is voorbestemd om een bestseller te worden: het KG-22 koffiezetapparaat. In de KG-22, beter bekend als de Filtermatic, is een hete plaat geïntegreerd om de koffie warm te houden. De KG-22 is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en dankt zijn succes aan zijn opmerkelijk snelle prestaties voor die tijd (1 liter koffie op slechts een paar minuten tijd) en een gestroomlijnd oranje en wit design dat stijlvol is op elke tafel. Er worden maar liefst 1,1 miljoen koffiezetapparaten verkocht in slechts 8 jaar tijd!

 • DE EERSTE STOFZUIGERS VAN ROWENTA

  Meer info

  In de jaren 70 vestigt Rowenta zijn reputatie als merk met oog voor detail, kwaliteit en elegantie. Als favoriet merk voor huishoudelijke apparaten breidt Rowenta zijn productportfolio uit met de eerste stofzuigers: steelstofzuigers, boenmachines en stoomreinigers. Dankzij zijn belangrijke bijdragen staat het merk Rowenta nu synoniem voor technologische innovatie en prestaties.

 • LICHTE STOFZUIGERS

  Meer info

  In 1976 lanceert Rowenta de eerste alles-in-één stofzuiger: de Bully. Hij zuigt water en stof op (hij zuigt water op maar wast niet). Elk detail wordt zorgvuldig bestudeerd om hem zo praktisch mogelijk te maken: een verticale stofzuiger, grote capaciteit, 5 flexibele wielen, hoge zuigkracht en ingebouwde geluidsvermindering. Het is het begin van de stofzuigrevolutie! De eerste stofzuigers zijn krachtiger dan ooit en worden snel een topproduct in de collectie van Rowenta. Bijgevolg focust het bedrijf zich op betere en lichtere designs.

 • DIVERSIFICATIE NAAR PERSOONLIJKE VERZORGING

  Meer info

  Naast zijn andere activiteiten investeert Rowenta in de groeiende markt van persoonlijke verzorgingsproducten. De eerste elektrische tandenborstel is jarenlang het best verkopende product in Duitsland. Design, technologie en prestaties ... Een Rowenta-product herken je snel, net zoals de oorspronkelijke eigenaar het zich had voorgesteld.

 • ROWENTA VINDT HET STRIJKEN OPNIEUW UIT

  Meer info

  Begin jaren 90 lanceert Rowenta de professionele strijkijzers DE800 en DM800. Die iconen worden een groot succes voor het merk. Vanuit een voortdurend streven naar innovatie lanceert Rowenta in 1991 het Surfline-strijkijzer. Hiermee biedt het merk een nieuwe innovatie: het "warmte en stoom"-systeem zorgt voor continue warmte en stoom, waardoor je niet hoeft te wachten tot het ijzer is opgewarmd.

 • HAARSTYLING

  Meer info

  In de jaren 90 zetten haarstylingapparaten een nieuwe trend. Het verlangen om de mode te volgen begint op een steeds jongere leeftijd. Jonge volwassenen willen hun haar kunnen stylen zoals hun favoriete sterren. Dankzij een klantgerichte aanpak gebaseerd op studies en waarnemingen van de belangrijkste wereldwijde modetrends (supersteil, glamoureuze krullen, natuurlijk geföhnd haar) ontwikkelt de Groep een volledig assortiment semiprofessionele haarstylingapparaten.

 • DYMBO

  Meer info

  In 1994 vindt Rowenta de Dymbo uit, de eerste compacte stofzuiger: hij kan aan je schouder worden gedragen en presteert even goed als een groot apparaat. Onmogelijk om de hoeken van de kamer te stofzuigen? De driehoekige kop van het Delta System lost dit op in 1997.

 • NIEUWE LASER STRIJKZOOL

  Meer info

  Rowenta ontwikkelt een nieuwe strijkzool, Laser, die erg sterk is dankzij een nieuw proces voor het uitharden van roestvrij staal. Een systeem van gaten om de stoom te concentreren en verspreiden, maakt het strijken nog efficiënter.

 • DE INFINIUM, DE STOFZUIGER ZONDER ZAK

  Meer info

  Infinium is de stofzuiger zonder zak van Rowenta. Hij weerspiegelt de essentie van kracht, technologie en design. De ontwerper Dick Powell heeft ervoor gezorgd dat elk aspect in één oogopslag zichtbaar is. Van de harmonieuze lijnen van het deksel tot de Delta Activ-kop en de doorzichtige, afneembare bak, bevat de Infinium de Air Force System-technologie, geïnspireerd op de luchtvaarttechnologie. De Infinium is een categorie apart door zijn kracht en futuristisch design.

ontwikkelen VAN ROWENTA OP INTERNATIONALE SCHAAL

Rowenta heeft een blijvende indruk achtergelaten op veeleisende consumenten die betoverd werden door de kwaliteit van de producten en innovaties.

van 2000 tot vandaag Rowenta bevestigt zijn waarden

 • Design

 • Rowenta onderscheidt zich door het design van zijn producten.

  design
  van zijn producten.

  Het merk werkt ook samen met toonaangevende merken.

  ook samen
  met toonaangevende merken.

  De producten krijgen ruime aandacht op grote locaties en evenementen.

  ruime aandacht
  op grote locaties en evenementen.
  • in
   2004
   werd Rowenta bekroond voor zijn Brunch-assortiment, gecreëerd in samenwerking met designer Jasper Morrison.
  • Sinds
   2006
   werkt Rowenta samen met Elite Model Look om een exclusief haarstylingassortiment aan te bieden.
  • in
   2008
   neemt Rowenta deel aan dit grote mode-evenement. De topstylisten gebruiken backstage producten van Rowenta.
  • in
   2012
   wordt de Steampod-straigthener geïntroduceerd in kapsalons, na vijf jaar onderzoek in samenwerking met L'Oréal.
  • in
   2013
   maakt Soft Extreme epileren pijnloos. De Volum'24 Respectissim biedt de hele dag volume terwijl hij zorg draagt voor je haar.
 • Ecolabelling

 • Rowenta streeft ernaar de impact van zijn producten op het milieu zoveel mogelijk te beperken, met behoud van hun hoge prestatieniveau

  impact
  van zijn producten op het milieu zoveel mogelijk te beperken, met behoud van hun hoge prestatieniveau

  Een uitdaging om zijn ambities te verwezenlijken

  zijn ambities te verwezenlijken
  • in

   2012
   Wordt het Rowenta Eco Intelligence-assortiment gelanceerd met als doel het energieverbruik te verminderen en de prestaties te behouden.
  • Rowenta werkt samen met het WWF voor dit assortiment om het milieu te beschermen gedurende de levenscyclus van zijn producten.
 • Gebruiksgemak

 • Rowenta investeert in onderzoek naar nieuwe producten om optimaal gebruiksgemak te garanderen, zonder aan resultaten in te boeten.

  nouveaux designs de produits
  afin de garantir une facilité d’utilisation optimale des appareils, sans faire de compromis sur les résultats.
  • Gedurende
   15 jaar
   Werkt Rowenta aan het verminderen van het geluidsniveau van zijn producten in elk productgebied.
  • De Rowenta Silence AC Sensor haardroger, 5 keer stiller voor meer gebruiksgemak, wordt met succes gelanceerd in
   2011
  • Met 62 dB (A) is de Silence Force Extreme "de stilste stofzuiger" op de markt.
  • Silence Steam. De naam van de nieuwe Rowenta stoomgenerator zet de toon, met een geluidsniveau dat 15 decibel lager is.
  • in
   2013
   maakt Soft Extreme epileren pijnloos. De Volum'24 Respectissim biedt de hele dag volume terwijl hij zorg draagt voor je haar.

2014 Technologie om het leven te verrijken

 

Een nieuwe signatuur om het DNA van het merk te markeren: het leven verrijken met hoogwaardige technologie die perfecte resultaten biedt.