Het geheim van een GOEDE KNIPBEURT

Omdat het jammer zou zijn om in het midden van een knipbeurt te moeten stoppen door een lege batterij, moet je je goed voorbereiden voor je begint.

Hieronder staan een aantal zaken die je moet controleren:

1. Controleer de batterij en laad ze indien nodig op.

2. Was je haar en droog het in de richting van het gewenste eindresultaat voor je begint.

3. Bescherm je kleren. Leg een handdoek over je schouders, net als bij de kapper.

4. Ga voor een spiegel staan als je je eigen haar knipt - doe dit alleen als je voldoende ervaring hebt, of ga zitten als iemand anders je haar knipt: ze moeten de bovenkant van je hoofd en eventuele oneffenheden in je nek kunnen zien.

Relax en alles zal vlotjes verlopen!

Actie: Stap voor stap knippen

Het geheim van een goede knipbeurt is het loodrecht plaatsen van de trimmer op de schedel met de tanden van de kam een klein beetje naar boven en trimmen in de tegenovergestelde richting van de haargroei. De meest voorkomende procedure voor een "klassieke" knipbeurt is gebruik maken van twee kammen met verschillende maten.

Begin met de langste, ga dan verder met een kleinere kam voor de nek en zijkanten bijvoorbeeld. Tijdens het knippen moet de elektrische trimmer altijd in beweging zijn.

Stop af en toe om het haar te kammen en het voorlopige resultaat te bekijken. Werk het indien nodig bij.

Tijdens het knippen zou het kunnen dat de ophoping van kleine haren en snorharen de trimmer vertraagt. Zet hem uit en gebruik de borstel om de grootste haren te verwijderen.

Gebruik tot slot de schaar om bij te knippen rond de oren, bakkebaarden en nek. Vergeet niet om haren te scheren op "abnormale" plaatsen, zoals de kleine haren in de nek bijvoorbeeld, door de kleinste opzetkam te kiezen ...

Perfectionisten kunnen ook het haar uit de neus en oren verwijderen met behulp van een neus- of multifunctionele trimmer.
Schoon resultaat gegarandeerd!

Speciale gevallen: gebruik alleen de grotere maten voor lang haar, en gebruik een kam samen met je tondeuse.
Voor nat scheren heb je geen opzetkam nodig!

Elektrische haar-baardtrimmers en scheerapparaten vergen een minimum aan onderhoud. Vergeet niet om de laad-ontlaadcycli van batterijmodellen af te wisselen. Gebruik de kleine borstel om de trimmerkop grondig te reinigen na elk gebruik om te voorkomen dat de trimmer minder goed gaat werken door de ophoping van haar. Smeer na elk gebruik de trimmer met het meegeleverde smeermiddel.