Geluidsarm stofzuigen met Rowenta

Stofzuigers zijn zo goed als onmisbaar voor het onderhoud van je leefruimte en worden steeds efficiënter. Ze zuigen stof, haren en allerlei allergenen op. In het dagelijks leven staan ze garant voor een gezondere omgeving. Het nadeel is dat stofzuigers over het algemeen nogal veel lawaai maken.

Volgens de ‘Usages & Attitudes'-studie in Frankrijk, Italië en Duitsland in juni 2013, is het geluid het grootste ongemak bij het stofzuigen. Met een geluidsniveau dat voor de traditionele modellen op 80 decibel wordt geraamd, kan het concurreren met je favoriete tv-programma of radiozender. Rowenta heeft echter het geluid van zijn apparaten met 3 decibel kunnen verlagen, wat de geluidsoverlast met de helft vermindert. Met het assortiment stofzuigers van Rowenta zul je dus de buren niet meer storen en kun je ook buiten de normale werkuren stofzuigen. Het is een feit dat consumenten doorgaans denken dat de kracht van een stofzuiger noodzakelijk met veel lawaai gepaard gaat. Niets is minder waar: Rowenta heeft extreem stille stofzuigers ontwikkeld zonder dat die iets inboeten aan prestatievermogen.

 • Vacuum_in_Silence_80db.png
 • Vacuum_in_Silence_3db.png

Vergelijk de verschillende geluidsniveaus

 • vacuuminsilence_icon1.png

  140 db(A)

  Opstijgen van een vliegtuig

 • vacuuminsilence_icon2.png

  90 db(A)

  Grasmaaier

 • vacuuminsilence_icon3.png

  70 dB(A)

  Televisie

 • vacuuminsilence_icon4.png

  60/65 dB(A)

  Gesprek tussen 2 mensen

 • vacuuminsilence_icon5.png

  62 dB(A)

  Silence Force Extreme stofzuiger

Rowenta: 15 jaar Silence-onderzoek

Na 15 jaar Silence-onderzoek heeft Rowenta drie sleutelelementen voor zijn stofzuigerontwerp geoptimaliseerd om een geluidsarm resultaat te verkrijgen

1 De Silence-technologie berust op een opgehangen motor die wordt geïsoleerd door een dubbel omhulsel om de trillingen te verlagen en een reeks accessoires voorzien van dikke hermetische buizen om het geluid van de luchtstroom te verlagen. Bovendien verwijdert hij efficiënt en discreet het stof en beschikt hij over een geluidsarme zuigborstel.

2 Daarnaast moeten we ook de vorm van de stofzuigerkop en het design van de buis in aanmerking nemen.

3 De toestellen zijn verder voorzien van grote, zachte rubberen wielen. Dit garandeert discrete verplaatsingen, zelfs op tegels of parketvloeren.