Geluidsarm stofzuigen met Rowenta

Stofzuigers zijn zo goed als onmisbaar voor het onderhoud van je leefruimte en worden steeds efficiënter. Ze zuigen stof, haren en allerlei allergenen op. In het dagelijks leven staan ze garant voor een gezondere omgeving. Het nadeel is dat stofzuigers over het algemeen nogal veel lawaai maken.

Volgens de ‘Usages & Attitudes'-studie in Frankrijk, Italië en Duitsland in juni 2013, is het geluid het grootste ongemak bij het stofzuigen. Met een geluidsniveau dat voor de traditionele modellen op 80 decibel wordt geraamd, kan het concurreren met je favoriete tv-programma of radiozender. Rowenta heeft echter het geluid van zijn apparaten met 3 decibel kunnen verlagen, wat de geluidsoverlast met de helft vermindert. Met het assortiment stofzuigers van Rowenta zul je dus de buren niet meer storen en kun je ook buiten de normale werkuren stofzuigen. Het is een feit dat consumenten doorgaans denken dat de kracht van een stofzuiger noodzakelijk met veel lawaai gepaard gaat. Niets is minder waar: Rowenta heeft extreem stille stofzuigers ontwikkeld zonder dat die iets inboeten aan prestatievermogen.

 • Vacuum_in_Silence_80db.png
 • Vacuum_in_Silence_3db.png

Vergelijk de verschillende geluidsniveaus

 • vacuuminsilence_icon1.png

  140 db(A)

  Opstijgen van een vliegtuig

 • vacuuminsilence_icon2.png

  90 db(A)

  Grasmaaier

 • vacuuminsilence_icon3.png

  70 dB(A)

  Televisie

 • vacuuminsilence_icon4.png

  60/65 dB(A)

  Gesprek tussen 2 mensen

 • vacuuminsilence_icon5.png

  62 dB(A)

  Silence Force Extreme stofzuiger

Rowenta: 15 jaar Silence-onderzoek

Na 15 jaar Silence-onderzoek heeft Rowenta drie sleutelelementen voor zijn stofzuigerontwerp geoptimaliseerd om een geluidsarm resultaat te verkrijgen

1 De Silence-technologie berust op een opgehangen motor die wordt geïsoleerd door een dubbel omhulsel om de trillingen te verlagen en een reeks accessoires voorzien van dikke hermetische buizen om het geluid van de luchtstroom te verlagen. Bovendien verwijdert hij efficiënt en discreet het stof en beschikt hij over een geluidsarme zuigborstel.

2 Daarnaast moeten we ook de vorm van de stofzuigerkop en het design van de buis in aanmerking nemen.

3 De toestellen zijn verder voorzien van grote, zachte rubberen wielen. Dit garandeert discrete verplaatsingen, zelfs op tegels of parketvloeren.

SILENCE FORCE MULTI CYCLONIC RO8340

Voor Silence Force Extreme-modellen is het geluidsniveau zelfs vier keer lager in vergelijking met het gemiddelde van andere producten op de markt.

SILENCE FORCE EXTREME UPGRADE RO5950

Hetzelfde geldt voor stofzuigers met zakken, waarvan het verbruik is verminderd, terwijl hun zuigkracht behouden blijft. Het Eco Silence Force Extreme model is een perfect voorbeeld. Met een motor van slechts 750 watt, is hij zo efficiënt als een apparaat van 2200 watt. Alle elementen zijn ontworpen voor betere resultaten. Dit geldt vooral voor de zuigborstel.

En het energielabel?

Het energielabel is sinds september 2014 verplicht op stofzuigers en bevat informatie over de producten. Op het label is de energieklasse berekend op basis van het elektrisch vermogen met betrekking tot de prestaties van het apparaat, terwijl de energie-efficiëntie de combinatie is van energieverbruik en de gemiddelde efficiëntie van het stofzuigen (van klasse A tot klasse G, de besparing is gemiddeld 6 euro per jaar afhankelijk van het land, berekend op de gemiddelde kost van elektriciteit in Europa).

En last but not least, vermeldt het energielabel het geluidsvolume in decibel en het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik in kilowattuur per jaar (berekend voor een uur stofzuigen per week voor een oppervlakte van 87m²).

Om je te helpen bij je keuze hebben alle eco-concept stofzuigers van Rowenta een dubbel label. Eerst duiden ze de zuigkracht aan van de stofzuiger gelijkwaardig aan een traditioneel model, dan de verwachte energiebesparing bij een normaal gebruik van het apparaat. Daarom voldoet het volledig aan de verplichte informatie.